Uudiste arhiiv

Mahena UUDISKIRI, september 2018

Jagame oma sõnumeid uudiskirjaga kord kuni kolm kvartalis, et koondatult peamisi infosõnumeid edastada. Uudiskirja on võimalik tellida enda e-postile, andes soovist teada e-postil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Mahena 7 septembrisõnumit

1. Veel on mõni vaba koht 11. okt kriisiseminaridele Tallinnas
Ühel päeval kaks koolitus-seminari teemal “ESMATASANDI KRIISINÕUSTAMINE haridusasutuses” (4 + 4 ak/h).
Tiina Naarits-Linna koolitus-seminarid õpetajatele, haridusasutuste tugispetsialistidele ja KOV ametnikele toimuvad nii 11. kui ka 12. oktoobril Mahena keskuses. Mõlemal päeval on samad teemad (lisapäeva kasuks otsustati, kuna 12.10 seminarid täitusid kiiresti; seisuga 01.09 oli 11. oktoobri koolituspäevale vabu kohti täpselt kaheksa - huvi korral tere tulemast kiirelt registreeruma).
I SEMINAR: “Kriisijuhtumi esimesed 72 tundi”
II SEMINAR: “Praktiline kriisinõustamine”
Täpsem info ja registreerimislink: http://mahena.org/mahena/uudised/118-esmatasandi-kriisin%C3%B5ustamine-h...
 
2. Kohe olemas:

1) raamat “The Montessori Toddler”
Montessori maailmas tuntud ja tunnustatud õpetaja ingliskeelne raamat väikelapse kasvatamisest! Üksikeksemplari hind on tellimisel 35.-eur, kuid ühistellimusega ostsime hinnaga 26,55 eur/ 1 eks. Kiirematel huvilistel on võimalik vaba raamat endale soetada.
Soovi korral kirjutage meie koolitus- ja personalitöö spetsialist Mariale, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Ta kommenteeris esimesi elamusi lugemisest nii: “Sain täna kätte vist ühe mu lemmikraamatu. Väikelastest, nende kasvatamisest, nende mõistmisest, põnevatest tegevustest ja iseendast kõige selle keskel. Väga soovitan igale inimesele, kel vähegi huvi või kokkupuudet väikelastega.”
(Montessori-pedagoogika on lapsevanemate ja pedagoogide jaoks loodud kasvatussuund, milles selgitatakse täiskasvanule, kuidas hinnanguvabalt toetada lapse uudishimu eakohasel iseõppimisel, nii et laps kasvaks iseseisvaks ning ennast ja teisi väärtustavaks inimeseks.)

kaktus 22) lilleistikud ärakinkimiseks, mis ümberistutamisest üle jäid
Mahenas on ikka olnud elustaimi ja nüüd on jagamiseks kaktuseid, mõned päris suured, mõned tillukesed. 
Lisaks on jagamiseks aaloe poegasid. Kui on huvi, siis 14. sept 17.30 on lillepoegade uutele omanikele üleandmine. 
Et olla kindel, kas ka Sulle taimesid jätkub, võta enne ühendust: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..   

3. Mahena Spetsialistide Ümarlaua (MSÜ) kohtumisi on sellel aastal veel neljal korral: 
R, 14. sept, N, 11. okt, R, 16. nov ja R, 7. dets.
Teemad: http://mahena.org/mahena/uudised/119-ms%C3%BC-teisel-poolaastal.html
MSÜ kohta: http://mahena.org/ms%C3%BC/mahena-spetsialistide-%C3%BCmarlaud.html 

4. UUS! Psühholoogiline nõustamine kui TERAAPILINE KUNSTIRING lastele ja noortele
Hea võimalus KOV lastekaitsjatele veel ühe teenuse rakendamiseks vajadusel, spetsialistid töötavad eesti ja vene keeles.
Teraapiline kunstiring ehk psühholoogiline nõustamine loovtegevuste kaudu on mõeldud lastele ja noortele (eeskätt kuni 15-aastastele), et aidata neil endil läbi loovtegevuste korrigeerida oma probleemset käitumist või analüüsida probleemolukordi ja võimalusi edaspidi neid kas vältida või ise oskuslikumalt lahendada. Oleme nii nõustamise kui loovteraapilise sekkumise abil korrektsiooniga tegelenud alati, kuid nüüdseks on lõpetatud piloteerimine kombineeritud teenuse parima võimaliku efektiivsuse saavutamisel ja saame probeemide lahendamiseks öelda, tere tulemast “teraapilisse kunstiringi”.
Täpsem info on siin: http://mahena.org/mahena/uudised/121-n%C3%B5ustamine-lastele-ja-noortele...
 
5. VANA UUS!
Supervisioon
Tiina Naarits-Linn pakub jätkuvalt töönõustamist ja korrastab septembrikuu jooksul kokkuleppeid varasemate ja uute töönõustamis-soovide osas, et täpsustada, kes jätkab selles osas koostööd ja palju jääb uutele huvilistele vabu aegasid. Andke teada oma soovidest See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Lisainfo: http://mahena.org/images/Hinnakiri/Supervisioon_Mahena.jpg  
  
Sotsiaalpedagoogiline nõustamine noortele (eesti ja saksa keeles)
Mahenas nõustab noori kogenud sotsiaalpedagoog Annegrete Johanson, kes on juhtinud mitmeid noorte tugiisikute väljaõppeid ja noorte suvelaagreid kõurikutega tegelevas MTÜ-s RuaQrew. Üheks tema valdkonnaks on aidata noortel loobuda sõltuvustustest, nt kanepi kasutamisest.
  
Psühholoogiline nõustamine (eesti ja inglise keeles)
Mahena kriisinõustaja Mari Kolga psühholoogilised nõustamised on mõeldud nii noortele kui ka täiskasvanutele. Üheks valdkonnaks on autistlike laste vanemate nõustamine, et probleemkohtadele paremini lahendusi leida.

Kriisinõustamine (eesti, vene, inglise keeles)
Jätkuvalt on tagatud koostöö eeskätt lepingupartneritele ja võimalusel ka teistele. Kontakt tel 56633115 või kui telefonil kohe ei saa ühendust, saata sõnum.
Mahena kriisinõustajate võrgustikus osalemiseks on vajalik olla MSÜ liige ja läbida baaskoolitus. Täpsem info: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

6. Mahena otsib VABATAHTLIKKE
Pakume koostööd kahele vabatahtlikule, kelle koormus ei ole suur ja kes saavad edukalt tegutseda kaugtööd tehes. Samas saavad nad olla suureks abiks Mahena meeskonnas selle vabatahtlike liikmetena. Boonuseks on võimalus valida tasuta nõustamisi ja koolitusi. Huvi korral võtke ühendust meie koolitus- ja personalitöö spetsialistiga e-postil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Otsime: ANDMEBAASIDE ADMINISTRAATORIT ja tekstide-kuulutuste KUJUNDAJAT.
  
7. Mahena teenuste hinnakiri (uuendatud)
Üldine hinnakiri: http://mahena.org/mahena/hinnakiri.html
 
Soovime toredat alanud uut kooliaastat!
Heade soovidega
MTÜ Mahena
www.mahena.org

Info jagamine võimalikele huvilistele on väga teretulnud!
Lugemist leiab ka FB-st: www.facebook.com/mahena.keskus